Novo mesto

25°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 37%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Junak meseca marca Danijel Novak, ki je s podarjenim avtomobilom razveselil mamo samohranilko

V mesecu marcu smo za junaka meseca izbrali Danijela Novaka, ki je prek društva Pomagajmo slovenskim otrokom (PSO) svojo Škodo Octavio podaril materi samohranilki iz težkih socialnih razmer. A preden je avtomobil predal novi lastnici je povrg vsega še poravnal stroške cestnine in zavarovanje, s pomočjo prispevkov strank v svojem tetoverskem salonu pa je napolnil tudi rezervoar za gorivo in novi lastnici plačal letno vinjeto.

Junak meseca marca Danijel Novak, ki je s podarjenim avtomobilom razveselil mamo samohranilko

»Škodo sem kupil kot drugo vozilo za zimski čas z namenom, da jo spomladi podarim naprej. Zavedam se namreč, da si avtomobila marsikdo ne more privoščiti, skoraj vsaka družina z otroci pa potrebuje zanesljivo vozilo. Zdelo se mi je primerno pokriti tudi vse spremljajoče stroške, da novega lastnika še dodatno razbremenim skrbi in stroškov v zvezi z avtomobilom,« je svojo odločitev pojasnil Novak.

Pri tej odločitvi so ga podprli tudi njegova družina in svojci, ki so mu pomagali pri servisiranju in pripravi avtomobila na predajo. »V otroštvu nismo živeli v izobilju, bili pa smo zelo povezani kot družina. Od staršev sem se naučil, kaj pomeni trdo delo in kako pomembna je pomoč drugim,« nam je zaupal junak meseca marca.

Čeprav so bili v preteklosti že večkrat deležni njegovih dobrodelnih prispevkov, so bili v društvu PSO nad Novakovo potezo izredno presenečeni. »Ko sem slišala, da želi gospod Novak podariti avtomobil eni od naših družin, sem bila šokirana od navdušenja,« je povedala vodja društva Vesna Sitar.

Ker svoje varovance dobro poznajo, so v društvu zlahka našli osebo, ki bi vozilo zares potrebovala. »Takoj sem pomislila na mamico samohranilko dveh otrok, ki se vsak dan pelje 30 kilometrov do svoje službe. Njen avtomobil jo je že večkrat pustil na cedilu, a si novejšega žal ni mogla privoščiti,« je pojasnila Sitar.

Ko so izbrali novo lastnico avtomobila, je bila predaja v dobrem mesecu tudi izpeljana. In ko je Novak spoznal novo lastnico svoje škode, ga srečanje ni pustilo hladnega. Predaji so sledili topel objem in besede zahvale, tekle so tudi solze sreče. »Z gospo sva iskreno spregovorila o njeni situaciji, ki me je zelo ganila, in vedel sem, da gre avtomobil v prave roke. Čeprav sem se psihično pripravljal na predajo vozila, po objemu v slovo nisem mogel ostati ravnodušen,« nam je zaupal dobrotnik. Kot pravi, bosta z mamico Mojco ostala v stikih, ponudil ji je tudi menjavo pnevmatik in servis v primeru okvare.

To pa ni bila Novakova prva dobrodelna gesta, saj junak meseca marca z društvom Pomagajmo slovenskim otrokom sodeluje že več let. Vse od kar ga je z društvom pred nekaj leti spoznala njegova prijateljica, Novak v svojem tetoverskem studiu zbira prostovoljne prispevke strank, ki jih nato prejmejo družine v stiski. Prav tako je s svojim poslovnim partnerjem podaril že več računalnikov.

Junak meseca marca namerava z dobrodelnimi projekti nadaljevati tudi v prihodnosti. »V planu so dobrodelni koncerti, pomoč pri stanovanjski problematiki in sodelovanje z lokalnimi šolami. Upam, da mi bo do konca leta uspelo izpeljati vsaj še en večji projekt,« je zaključil Novak.

PREDLAGAJTE SVOJEGA JUNAKA
Pridružili smo se akciji Junak Slovenije, ki jo organizira Zavod dobrih navad. V njej smo prepoznali vrednote, ki jih tudi sami zasledujemo. Vabimo vas, da se tudi sami priključite akciji ter predlagate junaka Slovenije. Sporočite nam svoje podloge skupaj s svojimi osebnimi podatki na urednistvo@adriainfo.si.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.