Novo mesto

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 40%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Junak meseca februarja družina Fratar

Za junaka meseca februarja smo na našem portalu izbrali družino Fratar iz Dravograda, ki je v okviru dobrodelne dražbe nekdanjega predsednika Boruta Pahorja za 60.000 evrov kupila njegovo katrco, avtomobil Renault 4.

Junak meseca februarja družina Fratar

Pahor je Fratarjevim svojo katro predal 18. februarja na slovesnosti na Vranskem, kupnino zanjo pa namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, ki pomagata otrokom, ki se ali so se borili z rakom, ter njihovim staršem.

»Za sodelovanje na dobrodelni dražbi Boruta Pahorja smo se odločili prvenstveno iz dobrodelnih razlogov, še zlasti zaradi bolnih otrok, za katere je nekdanji predsednik tudi namenil kupnino katrce. Če ne bi šlo za dobrodelni namen, se za to ne bi odločili,« v imenu svoje družine pripoveduje Lu Fratar Arčnik.

Kot opisuje, se Fratarjevi se s svojo katro pogosto potepajo po Koroškem in v dobrodelni noti obiskuje tudi nekatere lokalne dogodke. Dravograjska družina se je namreč odločila nadaljevati z dobrodelnostjo, saj skupaj z območnim združenjem Rdečega križa organizirajo novo dobrodelno akcijo, ki so jo poimenovali Katra – drugi krog. Do 31. marca bodo zbirali sredstva za dobrodelne namene, po koncu akcije pa bo nekdanji predsednik Pahor 4. aprila pri dvorcu Bukovje v Dravogradu izmed vseh donatorjev izžrebal novega lastnika katrce.

Polovico zbranih sredstev bo družina namenila Splošni bolnišnici Slovenj Gradec za nakup gama kamere, s katero odkrivajo rakava obolenja. Kot poudarjajo Fratarjevi, si slovenjgraška bolnišnica zasluži novo, saj ima eno najstarejših v Sloveniji. Drugo polovico zbranih sredstev dobrodelne akcije pa bosta prejela društvo Junaki 3. nadstropja in Inštitut zlata pentljica.

V prvih dvajsetih dneh je družina v dobrodelni akciji za pomoč otrokom z rakom in za naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav slovenjgraške bolnišnice zbrala že več kot 144.000 evrov. »Na takšen odziv smo po tihem upali, saj se zavedamo, da Slovenci znamo stopiti skupaj, sploh kadar gre za otroke,« še dodaja Fratar Arčnikova.

Otrokom lahko pomagate in obenem sodelujete v žrebanju za katro tako, da na naslov Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, namen plačila: Katrca 2. krog, trr: SI56 6100 0001 9303 056, koda namena: char, sklic: 3-2023, nakažete poljuben znesek.

PREDLAGAJTE SVOJEGA JUNAKA
Pridružili smo se akciji Junak Slovenije, ki jo organizira Zavod dobrih navad. V njej smo prepoznali vrednote, ki jih tudi sami zasledujemo. Vabimo vas, da se tudi sami priključite akciji ter predlagate junaka Slovenije. Sporočite nam svoje podloge skupaj s svojimi osebnimi podatki na urednistvo@adriainfo.si.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.