Novo mesto

25°C
Oblačno Humidity: 42%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Junak meseca julija postal dobrodelni gradbinec Edis Vehabović

V juliju smo za junaka meseca izbrali Edisa Vehabovića, dobrodelnega gradbinca iz Apač. Vehabović se je po neurjih, ki so Slovenijo prizadele konec prejšnjega meseca, odzval na stisko sokrajanov ter jim s svojim gradbenim servisom ponudil brezplačno pomoč pri sanaciji poškodovanih streh. Do zdaj je njegovo gradbeno podjetje pomagalo že več kot štiridesetim družinam, s svojo srčnostjo pa ljudem ni le popravil streh, temveč jim tudi narisal nasmeh na obraz in povrnil vero v dobre ljudi.

Junak meseca julija postal dobrodelni gradbinec Edis Vehabović

Neurje je po vsej Apaški občini odkrivalo strešne kritine hiš in številni domačini so ostali brez strehe nad glavo, kar Vehabovića ni pustilo ravnodušnega. »Z našo ekipo smo opazili, kakšno škodo je povzročilo neurje in dojeli, da ljudje potrebujejo pomoč. Zato smo se odločiti na svoje stroške ljudem pomagati pri sanaciji njihovih domov,« nam je zaupal dobrosrčni gradbinec. Njegov gradbeni servis se sicer ukvarja z gradbenimi in keramičarskimi deli, v njem pa poleg Edisa dela še njegov brat Elvis Vehabović ter njun kolega Aldin Hodžić. Čeprav uradno niso krovci, so se dela vajeni možje takoj odzvali na stisko ljudi, ki jim je orkanski veter poškodoval strešne kritine, in začeli brezplačno popravljati poškodovane strehe v njihovi domači Apaški dolini.

»Ko se je neurje poleglo, smo skupaj šli od stranke do stranke in ocenili stanje na terenu. Prvi dan nismo še mogli narediti nič, smo pa naredili načrt, kaj in kje popraviti. Ljudi smo spraševali, kako jim lahko pomagamo, tudi na spletu smo objavili oglas in tako javnosti sporočili, da jim želimo priskočiti na pomoč ter brezplačno popraviti poškodbe na strehah in napuščih. In res so se ljudje v svoji stiski obrnili na nas in to še vedno počnejo,« je za bosanski medij Nezavisne novine povedal Vehabović.

Do zdaj je naš junak meseca na svoje stroške pomagal že več kot štiridesetim strankam in kot pravi, se bodo z njegovo ekipo še naprej trudili pomagati nemočnim ljudem, ki potrebujejo njihovo pomoč. Zaenkrat Vehabovićev gradbeni servis ne zbira kakršnihkoli dobrodelnih prispevkov za nadaljnjo brezplačno sanacijo domov, poškodovanih v izrednih vremenskih razmerah, čeprav dobrodelni gradbinec priznava, da so stroški za popravila veliki.

Vehabović je sicer že večkrat na podoben način pomagal ljudem, katerih domovi so potrebovali sanacijo. Pred tremi leti se je se z bratom in kolegom odpravil tudi v hrvaško Petrinjo in brezplačno popravljal domove, ki jih je prizadel uničujoč potres.

A kot je Vehabović pojasnil za naš medij, tovrstna dobra dejanja in nesebična pomoč ne osrečujejo le strank, temveč tudi njega samega in celo njegovo ekipo. Pogosto jim je ob pristnih čustvih ljudi, ki jim priskočijo na pomoč, težko zadrževati solze. »Bilo je veliko trenutkov, ko smo pristopili k strankam in so te zajokale od sreče, hvaležni, ker jim je nekdo priskočil na pomoč v tej težki situaciji in da obstajajo ljudje, ki želijo pomagati drugim. Tudi iskreno veselje otrok nas nemalokrat gane do solz,« nam je še razkril junak meseca julija.

PREDLAGAJTE SVOJEGA JUNAKA
Pridružili smo se akciji Junak Slovenije, ki jo organizira Zavod dobrih navad. V njej smo prepoznali vrednote, ki jih tudi sami zasledujemo. Vabimo vas, da se tudi sami priključite akciji ter predlagate junaka Slovenije. Sporočite nam svoje podloge skupaj s svojimi osebnimi podatki na urednistvo@adriainfo.si.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.