Novo mesto

2°C
Megla Humidity: 89%
PONEDELJEK
2°C / 9°C
TOREK
6°C / 7°C
SREDA
7°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 12°C
PETEK
8°C / 12°C
SOBOTA
8°C / 13°C
NEDELJA
6°C / 10°C

Za trajnostno mobilnost na voljo 77 milijonov evrov

Združenje mestnih občin Slovenije je objavilo prvo povabilo za sofinanciranje operacij trajnostne mobilnosti z mehanizmom CTN. Sredstva v višini 77,1 milijona evrov so namenjena mestnim občinam in pravnim osebam v njihovi lasti.

Za trajnostno mobilnost na voljo 77 milijonov evrov

Sofinanciranje je na voljo za celovite preureditve ulic in cest v skladu z načeli trajnostne mobilnosti, ureditve namenskih površin za javni potniški promet, infrastrukturne ureditve za pešce in kolesarje, digitalizacijo za spodbujanje trajnostne mobilnosti ter spodbujanje uporabe alternativnih goriv v mestih.

Vlogo lahko oddajo mestne občine in pravne osebe javnega prava v delni ali celotni lasti oz. ustanoviteljstvu mestnih občin. Združenje bo 29. novembra na spletnem dogodku predstavilo povabilo in postopke obravnave vlog. Rok za oddajo vlog za prvo fazo je 20. december. Operacije, izbrane v prvi fazi, bodo lahko nadaljevale postopek pri ministrskih posredniških telesih. V drugi fazi bodo prijavitelji izbranih operacij ministrstvu posredovali izdelano vlogo za izdajo odločitve o podpori. Mehanizem celostne teritorialne naložbe (CTN) je namenjen uresničevanju ciljev trajnostnih urbanih strategij mestnih občin s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj in kohezijskega sklada.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.