Novo mesto

2°C
Megla Humidity: 89%
PONEDELJEK
2°C / 9°C
TOREK
6°C / 7°C
SREDA
7°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 12°C
PETEK
8°C / 12°C
SOBOTA
8°C / 13°C
NEDELJA
6°C / 10°C

V Novem mestu v zadnjem dnevu 69 nujnih policijskih intervencij

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjem obdobju obravnavali več nujnih primerov in prejeli številne klice na telefonsko številko 113. V 69 nujnih primerih so uspešno posredovali.

V Novem mestu v zadnjem dnevu 69 nujnih policijskih intervencij

Prometne nesreče in kršitve javnega reda
Policisti so obravnavali prometne nesreče, pri katerih so bile udeležene lažje telesne poškodbe, kot tudi s petimi prometnimi nesrečami, ki so povzročile premoženjsko škodo. Prav tako so posredovali zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru, ki so se zgodile na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta
Policisti so bili aktivni tudi na področju kriminalitete, kjer so obravnavali več sumov kaznivih dejanj. V Semiču je med 14. in 19. uro neznani storilec izkoristil odsotnost stanovalke in vlomil skozi okno stanovanjske hiše. Po prvih ugotovitvah ni odtujil ničesar, povzročil pa je premoženjsko škodo zaradi vloma.

V Prevolah na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je med 18. in 20. uro nekdo vlomil v tri osebna vozila, parkirana na parkirnem prostoru izobraževalne ustanove. Iz dveh vozil ni ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo zaradi vlomov. V tretjem vozilu je odtujil denarnico z 2.000 evri. Policija še preiskuje okoliščine tega dogodka.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele) izsledili in prijeli 19 državljanov Pakistana, 14 državljanov Afganistana, 13 državljanov Turčije, 11 državljanov Rusije, deset državljanov Maroka, sedem državljanov Indije, sedem državljanov Bangladeša, dva državljana Kitajske, državljana Šrilanke in državljana Azerbajdžana. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Drenovec) so prijeli šest državljanov Maroka, in na območju PP Sevnica (Sevnica) štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.