Novo mesto

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 40%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Na Obrežju zaradi nezakonitega prevoza migrantov prijeli dva tujca

Policisti so v četrtek na Obrežju prijeli državljana Romunije in Azerbajdžana, ki sta v osebnih avtomobilih prevažala tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Oba so pridržali, s kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na Obrežju zaradi nezakonitega prevoza migrantov prijeli dva tujca

Okoli 8.30 so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Romunije v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Nekaj pred 13. uro pa so ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. 53-letni državljan Azerbajdžana, ki je imel ponarejeno osebno izkaznico, je v njem prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Obema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije pa še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.