Novo mesto

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 40%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Junakinja meseca maja organizatorica dobrodelnega veslanja Marina Šink

V mesecu maju smo za junakinjo meseca izbrali vodjo športnega centra Cross Fit Ljubljana in koordinatorko že šestega 24-urnega dobrodelnega veslanja Marino Šink. Pod organizacijo Šinkove so sodelujoči v akciji od 19. maja do 20. maja na dvoranskih veslačih poskušali skupno preveslati čim več kilometrov, saj je vsak kilometer prinesel dodaten evro za družine v stiski. Skupno so na sedmih veslačih C2 preveslali 2500 kilometrov, s pomočjo donacij pokroviteljskih podjetij ter sodelujočih in obiskovalcev pa so za družine v stiski zbrali 9660 evrov.

Junakinja meseca maja organizatorica dobrodelnega veslanja Marina Šink

Kot pravi vodja športnega centra Cross Fit Ljubljana in koordinatorka akcije, se je ideja o 24-urnem veslanju rodila že pred leti, a se je sprva zdela neizvedljiv zalogaj. »V našem športnem centru se združujejo ljudje, ki ne skrbijo le za zdrav način življenja, temveč jim je mar tudi za ljudi, ki se znajdejo v stiski. Tako je pred leti ob iskrivem pogovoru našega trenerja Žana Osredkarja in člana Edija Sepa nastala ideja o 24 urnem neprekinjenem veslanju. Sprva se je ideja zdela težko uresničljiva, a je kmalu zrasla v srčno akcijo, v katero so se vključili ne le člani, temveč tudi prijatelji, podjetja, sodelavci in celo mnogi znani obrazi.«

V sedmih veslaških ekipah je namreč sodelovalo preko 400 ljudi; člani centra Cross Fit Ljubljana, njihovi prijatelji, družinski članu in vsi ostali, ki so želeli prispevati za dober namen. V prejšnjih izvedbah akcije je veslalo tudi več znanih imen, med drugim člani glasbene skupine Mi2, televizijca Jani Muhič in Anže Bašelj, nekdanji nogometaš Miran Pavlin ter pevec Marko Vozelj, ki se je vabilu odzval že šesto leto zapored.

»Posebej veseli smo bili tudi udeležbe varovancev doma starejših občanov Notranje Gorice, vse pa je navdušil 90-letni gospod Hren, ki je veslal kot za šalo. Na športno-igralnem poligonu so se preizkusili tudi naši najmlajši in dokazali, da v dobri družbi zares nič ni težko,« je udeležbo na dobrodelnem veslanju opisala Šinkova.

Vse to pa je pripomoglo k temu, da so v 24 urah za družine v stiski zbrali 9660 evrov. Poleg donacij v vrednosti preveslanih kilometrov in ostalih prispevkov pokroviteljskih podjetij, so donacije prispevali tudi sodelujoči in obiskovalci. Znesek, ki je bil večji od pričakovanega, je bil v celoti namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin in podarjen projektu Veriga dobrih ljudi, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Skupaj so v petih preteklih dobrodelnih veslanjih zbrali že skupno 23.560 evrov, navaja Šinkova.

»Vsakič smo po 24 urah napornega veslanja izjemno veseli, presenečeni in hvaležni, da so se ljudje tako številčno odzvali našemu vabilu k dobrodelnosti, in zato ob koncu od ganjenosti priteče tudi kakšna solzica. Veseli smo, da so ljudje v časih, ko je marsikatera družina prikrajšana za osnovne življenjske potrebščine, pripravljeni pomagati na kakršen koli način, tako z udeležbo, veslanjem in donacijami, kot tudi s spodbujanjem sodelujočih ter donacijo hrane in pijače za udeležence,« je po uspešno zaključenem dobrodelnem veslanju povedala koordinatorka.

In kot pravi Šinkova, nameravajo v njenem športnem centru s 24-urnim dobrodelnim veslanjem nadaljevati tudi v prihodnje, poleg tega pa redno prirejajo tudi druge dobrodelne dogodke. Med drugim organizirajo zbiranje šolskih potrebščin, oblačil in obutve ter hrane za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin, prav tako pa so skupaj z društvom Onkoman večkrat organizirali dogodke za obveščanje o pomenu skrbi za zdravje ter preventivnih pregledov za pravočasno odkrivanje raka prostate in mod.

PREDLAGAJTE SVOJEGA JUNAKA
Pridružili smo se akciji Junak Slovenije, ki jo organizira Zavod dobrih navad. V njej smo prepoznali vrednote, ki jih tudi sami zasledujemo. Vabimo vas, da se tudi sami priključite akciji ter predlagate junaka Slovenije. Sporočite nam svoje podloge skupaj s svojimi osebnimi podatki na urednistvo@adriainfo.si.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.